top of page
Vyhledat

Den 474 - Lee a Kate

Aktualizováno: 29. 7. 2021

Včera ráno lilo jako z konve, tak jsem oblékl pláštěnku a vydal se brodit další kilometry vodou, které teď přes noc ještě přibylo. Za pochod v takovémto počasí jsem se ve městečku Mockfjärd odměnil obědem v restauraci.


Pár kilometrů za městem jsem přišel do osady, kde před pár dny přespal Mathieu. Lidé, kteří ho zde pohostili, mi tu v malém sklípku zanechali překvapení se vzkazem. Plechovky nealko Staropramenu a solené arašídy jsem s radostí přijal. Už mě hostí i lidé, které jsem v životě neviděl.


U jedné z dalších osad na mě zpoza stromů hleděl obrovský los. Setkání s tímto tvorem je vždy silným zážitkem.


Ve večerních hodinách přestalo pršet a já jsem dorazil do osady Ljusbodarna, která je díky svým historickým chaloupkám také skanzenem. Jediného člověka v osadě jsem požádal o střechu nad hlavou a on mě dovedl do chalupy, která je tu pro turisty volně přístupná. V malé světnici je vše co potřebuji - krb, postel, lavice a stůl. Poděkoval jsem a dal se do sušení věcí. Brzy jsem ale únavou padl do postele.


Spát v posteli je k nezaplacení. Když jsem se dnes ráno konečně vykopal z postele, venku už bylo příjemně teplo. Vyrážel jsem tedy opět o něco později, než mám ve zvyku.


Kopců pořád přibývá, ale i příroda se zdá být každým dnem hezčí a divočejší. Celý den bylo slunečno, lesní stezky jsou však stále podmáčené. Šel jsem proto raději v nepromokavých ponožkách a dobře jsem udělal, protože boty nedostaly během dne jedinou příležitost uschnout. Pár kilometrů před cílem jsem se opět setkal s losem.


Když jsem večer přišel k chatce, už tu byl pár z Anglie. Lee a Kate však byli rádi za společnost a já samozřejmě také. Večer jsme poseděli u ohně a klábosili jsme. Vedle chatky jsem postavil stan, abych nevyšel ze cviku.


Včera: 39,4 km

Dnes: 42 km

Celkem: 6316,2 km




11 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page