top of page
Vyhledat

Den 480 s Norskem na dohled

Další z velkých zážitků se odehrál už během snídaně, kdy okolo přístřešku prošel tokající tetřev.


Po osmi kilometrech chůze náročným terénem jsem dorazil k chatce, ve kterém jsem se opět setkal s Mathieuem. Kromě něj tu byl i pár z Německa, který si vyrazil na Södra Kungsleden na dovolenou. Po krátkém odpočinku jsem vyrazil společně s Mathieuem.


Po úzkém mostě jsme přešli řeku Göralven a pár kilometrů poté jsem pokořil kilometr číslo 6500. Z kopce, na který jsme se společně vydrápali se konečně ukázaly nějaké výhledy, protože slunko na chvíli rozehnalo hustou mlhu. Při pohledu na západ už je vidět do Norska.


Mathieu si udělal pauzu a já se rozhodl pokračovat, takže jsme se opět rozloučili. Sešel jsem do národního parku Fulufjället, který nabízí krásnou skandinávskou přírodu. Z údolí řeky Tangån jsem opět vystoupal na kopce, kde panovaly velice nehostinné podmínky.


Kromě zbytků sněhu, kterým jsem se každou chvíli brodil, tu roste pouze vřes a pár zakrnělých stromků, místy stezku křižuje potok. Po těchto vrcholcích jsem přišel opět k řece Tangån, kde stojí krásná chata. Uvnitř jsem se pro dnešní noc ubytoval a do noci klábosil s dvěma chlápky, kteří sem dorazili přede mnou.


Dnes: 44 km

Celkem: 6521,1 km




6 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page