top of page
Vyhledat

Den 513 a 514 - Jonathan a Martin z Francie

Ráno jsem sešel k řece Bjøllåga, kde mě po celou dobu chůze podél řeky okusovaly tisíce komárů. To, co ze mě zbylo, si před chatou u mostu přes řeku uvařilo a snědlo oběd.


Po obědě začal náročnější úsek a to stoupání kamenitým průsmykem do více než 1000 m.n.m. Často jsem se brodil sněhem, protože ten byl díky dnešnímu slunečnému počasí změklý.


Večer jsem konečně dorazil k chatě, u které jsem chtěl přespat. Začal jsem si chystat večeři, když se otevřely dveře a mladík za nimi, mě přivítal slovy: "Ty jsi Ivan? Pojď dovnitř!" Samozřejmě jsem tak učinil a večeři si dal v teple uvnitř.


Dva kamarádi z Francie vyrazili před pár měsíci ze Štrasburku pěšky na Nordkapp. Už mě před nějakým časem kontaktovali a teď se konečně setkáváme. A já si tak užil další večer v příjemné společnosti a noc v posteli.


Druhý den jsme s klukama vyráželi společně po sedmé ranní, po nějaké době jsem je však nechal jít napřed. Jejich tempu jsem po včerejším náročném dni nestačil.


Zastavoval jsem každou chvilku a dopřával jsem si odpočinku. V plánu bylo pouhých 30 km, to mi však akorát ubíralo na síle a odhodlání. Zkrátka celý den jedna velká krize.


Odpoledne jsem šel několik kilometrů podél řeky a v podvečer jsem dorazil ke dvěma chatkám, kde jsem se dnešní utrpení rozhodl ukončit. Potřebuji nabrat síly na další dny. Jonathan a Martin už tu nějakou dobu byli, vybrali si ale malou chatku, tak jsem pro sebe obsadil tu druhou.


Včera: 43,2 km

Dnes: 30 km

Celkem: 7609,4 km




22 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page