top of page
Vyhledat

Den 525 - skok z Norska do Švédska

Aktualizováno: 18. 7. 2021

Ačkoli ráno zprvu nepršelo, tak než jsem se rozhoupal a začal balit věci, začalo opět krápat.


Sešel jsem až na zpevněnou cestu, ta však za přehradní hrází skončila. Do táhlého kopce jsem šel nejprve po úzké stezce, ta pak ale skončila a nahradilo jí hotové moře obřích balvanů. Po nich jsem vystoupal až do 1200 m.n.m. a po dlouhém stoupání začalo dlouhé klesání dolů do údolí. Po dalším z mnoha lanových mostů jsem přešel řeku a odtud už to bylo v podstatě jen po rovince.


Norsko se se mnou znovu na pár dní rozloučilo prozatím nejnáročnějším brodem. Neprůzračná voda divoké řeky, kde nebylo pořádně vidět na dno, mi v jednu chvíli sahala po pás. Naštěstí jsem se v silném proudu udržel a sotva 10 metrů širokou překážku překonal.


Přešel jsem znovu do Švédska a v odlehlé horské chatě, kde jsem to téměř po čtyřiceti kilometrech zabalil, mě překvapila obsluha. Cena za pokoj mi přišla přemrštěná, řešení se však jako vždy našlo. Paní správcová mi nechala zdarma přespat ve skladě potravin, kde je mimo jiné i postel, a já jsem jí za to naštípal dřevo do kamen. Oba jsme byli spokojení a já si opět po nějaké době dopřál noc v posteli.


Dnes: 39,7 km

Celkem: 7934 km




11 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page