top of page
Vyhledat

Tři dny s Milenou ve Frankfurtu

Aktualizováno: 18. 7. 2021

Vyrážel jsem brzy ráno za deště. Měl jsem před sebou asi 50 km po téměř úplné rovině. Šel jsem svižným tempem lesem a sluníčko se neustále střídalo s deštěm.


Před polednem jsem se setkal se Švýcarkou, která jde po stejné trase ze Švýcarska do Norska. Šli jsme spolu několik kilometrů a povídali si. Když jsme zalezli do restaurace, aby jsme něco pojedli, přišel prudký liják. Krátce poté, co jsme znovu vyrazili, jsme se rozloučili.


Ona by dnes do Frankfurtu nedošla, já jsem však musel, protože tam na mě měla čekat Milena, původem Češka, která mě nechá si u ní pár dní odpočinout. Večer jsem dorazil do Frankfurtu - města, které mi svými vysokými budovami lehce připomínalo New York.


Před Eurotower jsem se sešel s Milenou a odjeli jsme autobusem k ní domů, kde jsem si dal vanu a pořádnou večeři. To byl důvod, proč jsem poslední dny tak chvátal a teď mě po náročnějších dnech čeká pár dní odpočinku.


Druhý den s Milenou - návštěva Frankfurtu stála za to! Nejprve jsem si pořídil nové boty a batoh (obojí si už říkalo o výměnu), následoval oběd v restauraci s výhledem na Frankfurt a pak procházka po městě.


Navštívil jsem náměstí Römer s ikonickým balkónem a malebnými domky. Ochutnal jsem tu tradiční jablečné víno Apfelwein a Handkäs mit Musik, což jsou vlastně syrečky s cibulí, octem a chlebem. V programu jsme měli i polehávání v parku u řeky Main, což také vůbec nebylo od věci. Dnes si dám poslední den odpočinku a zítra znovu vyrážím na cestu.




8 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page