top of page
Vyhledat

Vydařený víkend s kamarády a národní park Abisko

Aktualizováno: 18. 7. 2021

V posteli se spalo příjemně, takže jsem si dal se vstáváním na čas a vyrážel jsem až po deváté hodině.


Pro tentokrát jsem si za cíl stanovil vstupní bránu do Národního parku Abisko, kde na mě čekají mí kamarádi Dean a Woulter. Pracují v turistickém centru, kde jsem se s nimi rozhodl strávit víkend. Těšil jsem se tak, že jsem šel v podstatě bez zastavování a to velmi svižným tempem.


Terén naštěstí nebyl nijak zvlášť náročný, takže to nebyl žádný problém. Vstoupil jsem do Národního parku Abisko a zhruba 13 km před cílem jsem se napojil na trail Kungsleden, na který denně vyráží desítky, ne-li stovky hikerů.


S navoněnými nadšenci různých národností, pohlaví a věkových kategorií, většinou v nových značkových hadrech, jsem se od té doby míjel každých pět minut. K turistickému centru, kde mě kamarádi přivítali pořádnou porcí špaget, jsem dorazil v 5 hodin odpoledne. Byl jsem dost vyhládlý, takže špagety ve mě zmizely coby dup.


V noci jsme si udělali vyjížďku lanovkou na kopec, odkud je krásný výhled do údolí a dokonce i na nejvyšší horu Švédska Kebnekaise. Zbylé dny jsme trávili odpočinkem.


Udělali jsme se vyjížďku na kajacích, procházeli se po okolí a v neděli večer jsme grilovali. Byl to vskutku vydařený víkend. Jen těch lidí (a samozřejmě komárů) tu bylo na můj vkus až příliš.


36,4 km

Celkem: 7970,4 km




19 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page