top of page
Vyhledat

Švýcarsko - dva dny s kamarádkou Ivčou

Aktualizováno: 18. 7. 2021

Ráno jsem sešel do městečka Isone, odkud mě čekal další výšlap. Z dalšího kopce jsem mířil do města Bellinzona. Přes historické centrum města jsem přišel k řece Ticino, kterou dobře znám ze severu Itálie. Vydal jsem se proti proudu řeky a když jsem si u fontánky vařil oběd, procházel okolo Makedonec Goran, od kterého jsem dostal nejprve jablko, později pak konzervy guláše, tuňáka a přes 30 franků!


Štěstí na lidi, jaké jsem měl v Itálii, zdá se pokračuje. Když jsme se rozloučili, vyrazil jsem dál podél řeky. Skončil jsem za městečkem Lodrino, kam za mnou přijela kamarádka Ivča, čímž mě opravdu potěšila. Zítra si uděláme s Ivčou výlet po okolí a já si tak dopřeji velice potřebný den odpočinku.


Zatímco Ivča spala v autě, já jsem se krásně vyspal v její hamace. Na dnešek bylo v plánu několik míst, které jsme chtěli navštívit.


Nejprve jsme jeli do Ascony k jezeru Lago Maggiore, pak jsme přejeli do města Lugano, kde jsem byl už před dvěma dny. Nejprve jsme šli na pláž a vykoupali se v jezeře, pak mě Ivča pozvala na zmrzlinu, což by se v dnešním horku dalo nazvat darem z nebes.


Nakonec jsme si vyjeli nad město, kde byl pěkný výhled na jezero. Musím říct, že Švýcarsko je opravdu krásná země. V odpoledních hodinách mě Ivča vyložila na místě, kde jsme se včera sešli, rozloučili se a každý jsme pokračovali svou cestou.


Ta má vedla dál podél řeky až do městečka Biasca, za nímž jsem začal stoupat na kopec. Jakmile jsem našel vhodný plácek, ukončil jsem dnešní krátký pochod a rozdělal ležení. Takový odpočinkový den jsem popravdě potřeboval jako sůl.




5 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page